ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سرفصل های مقاله

4.7 / 5 ( 4 امتیاز )

ظهور مستمر کسب وکارهای کوچک و نوپا در حوزه های مختلف و مزیت به کارگیری ابزارهای دیجیتال، استفاده از اپلیکیشن های مرتبط با حوزه کسب و کار و مدیریت را نه به عنوان یک مزیت رقابتی بلکه به عنوان یک الزام رقباتی تبدیل نموده است. باتوجه به اهمیت کاربردی اپلیکیشن ها در روند اجرای پروژها در ادامه به معرفی و بررسی چند نمونه نرم افزار مدیریت پروژه رایگان که جزو پرکاربردترین ها در سال 2020 هستند می پردازیم.

نرم افزار مدیریت پروژه چیست؟

نرم افزار مدیریت پروژه (Project Management Software) شامل مجموعه ای از نرم افزارها می باشد که برای برنامه ریزی پروژه ها، پیشبرد فرآیندها، تعیین مسئولیت های پرسنل برای هر بخش از پروژه و… به کار می رود.

نرم افزارهای مدیریت پروژه یا همان برنامه های Project Management به صورت مخفف PM قابلیت مدیریت بخش های مختلف یک یا چند پروژه را برای تمامی کسب وکارها فراهم می سازند.

چه سوالاتی قبل از استفاده نرم افزار مدیریت پروژه باید پاسخ دهیم؟

راه حل و کارکردهای نرم افزارهای مدیریت پروژه به طور قطع جزو ابزاری محسوب می شوند که، صرف نظر از ارزش سازمانی شناخته شده خود، می توانند کسب و کار شما را به طور حرفه ای ارتقا دهند.

آیا خرید سیستم مدیریت پروژه شناخته شده و مشهور برای یک شرکت کوچک یا متوسط سرمایه گذاری منطقی محسوب می شود؟

خرید نرم افزارهای مدیریت پروژه شناخته شده برای کسب وکارهای کوچک و متوسط در مراحل اولیه کار توضیه نمیشود، بلکه پیشنهاد میشود ابتدا با نرم افزارهای مدیریت پروژه رایگان آشنا شوند و بعد از استفاده کاربردی از آنها با افزایش تعداد پروژه ها سرمایه گذاری لازم را برای خرید سیستم های مدیریت پروژه حرفه ای در نظر بگیرند.

سرمایه گذاری برای خرید نرم افزارهای مدیریت پروژه گامی هوشمندانه برای شرکت های کوچک محسوب میشود زیرا به کارگیری این نرم افزارها برای استارتاپ ها در حقیقت منجر به کاهش اشتباهات، مشکلات مرتبط با اجرای پروژه ها و هزینه های سازمان می شود.

آیا نرم افزار مدیریت پروژه رایگان می تواند فعالیت های گسترده را برای شما مدیریت کنند؟

با استفاده از نرم افزارهای مدیریت پروژه رایگان و تجزیه و تحلیل آنها به این نتیجه رسیدیم که برخی از این نرم افزارها در راستای مدیریت و اجرایی شدن پروژه ها در سطوح مختلف برای کسب و کارهای کوچک و بزرگ امکانات رایگان مناسبی را در اختیار کاربران قرار می دهند.

برنامه های PM رایگان، دیگر به صورت آن صفحات اکسلی که در ذهن داشته و داریم، نیستند. بلکه، کاملا متحول شده و به سیستم های آنلاین قدرتمند تبدیل شده اند که پیشرفت آنها به آسانی برای همه قابل فهم و رویت است.

در سیستم های مدیریت پروژه و برنامه های PM امکانات بسیاری وجود دارد که قادر به ذخیره داده های ارزشمند، ردگیری زمان و هزینه، کمک به ایجاد محتوای مربوط به پروژه و البته هدایت کاربران به سطحی جدید از بودجه بندی هوشمندانه، هستند.

بهترین نرم افزار مدیریت پروژه رایگان در سال 2020 کدام است؟

نرم افزار مدیریت پروژه رایگان برای انجام فعالیت های آنلاین کسب و کارها جهت مدیریت پروژه ها و هماهنگی بهتر و کارآمد بین اعضا بخصوص در شرایطی که کسب وکارها مجبور به انتخاب گزینه دورکاری هستند، گزینه ای قابل تایید می باشند.

در ادامه نمونه هایی از پرکاربردترین نرم افزار مدیریت پروژه آنلاین رایگان را در سال 2020 معرفی می نماییم :

Trello Asana Taskulu Microsoft MS Project JIRA Basecamp ترلو Trello

نرم افزار مدیریت پروژه ترلو Trello در سال 2011 توسط شرکت فاگ کریک ساخته شد که بخش اصلی خدمات و امکانات آن به جز بخش Trello Business class رایگان می باشد.

ترلو یک نرم افزار تصویری تحت وب است و به دلیلی پشتیبانی کامل زبان فارسی، محیط ساده و قابل فهم، یکی از نرم افزارهای مدیریت پروژه رایگان محبوب و پرکاربرد در بین ایرانیان است، که از آن در سطح وسیعی، برای اجرایی نمودن پروژه ها استفاده می شود.

ترلو به صورت اپلیکیشن موبایل و تبلت برای تمامی سیستم عامل ها طراحی شده است.

از مهمترین ویژگی های این بخش علاوه بر امنیت بالا در حفظ و نگهداری اطلاعات پروژه ها میتوان به دسترسی مدیر پروژه به تمام مراحل اجرایی توسط اعضای تیم، پشتیبانی و در اولویت قراردادن مشتریان از طریق دریافت ایمیل، محدود کردن دسترسی اعضا از طریق ایمیل،و اضافه نمودن اعضا از طریق Google Apps …. اشاره نمود.

مزایای ترلو

ترلو یک نرم افزار منعطف، سریع، و در عین حال ساده است که به شرکت ها فارغ از کوچک یا بزرگ بودنشان در زمینه های مدیریتی و برنامه ریزی کمک می کند. با استفاده از ترلو می توانید آماری دقیق و شفاف از کلی ترین تا جزئی ترین بخش های انجام پروژه ها را آماده و بایگانی نمایید.

از دیگر ویژگی های ترلو مدیریت زمان می باشد. هنگامی که انجام پروژه ای را شروع می کنید به صورت خودکار زمان ثبت شده، مدت زمان سپری شده، زمان باقی مانده که برای پایان بخش های مختلف پروژه لازم است را به شما یادآوری می کند.

عضویت در بوردهای ترلو نامحدود است، برای طرح مسائل مهم میان تیم پروژه میتوانید تمام افراد مدنظرتان را به بورد ترلو اضافه کنید و به بحث و تبادل نظر در جهت مدیریت و اجرایی نمودن پروژه بپردازید.

آسانا Asana

یکی دیگر از نرم افزارهای مدیریت پروژه تحت وب نرم افزار Asana است، این نرم افزار در سال 2008 به بازار آمد و میتوان آن را به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه برای تیم های IT معرفی نمود. نسخه ی معمولی و پایه این نرم افزار کاملا رایگان است، اما استفاده از نسخه کلود از طریق خرید اشتراک ماهانه یا سالانه ممکن است.

این نرم افزار بر روی تمامی سیستم عامل های موبایل قابل استفاده است و به پنج زبان انگلیسی، فرانسوی، پرتغالی، آلمانی و اسپانیایی منتشر شده است.

هدف آسانا توانمند ساختن کسب وکارها برای پیشبرد اهداف به صورت برنامه ریزی شده در جهت رشد و پیشرفت آنها است.

با Asana هر تیم می تواند یک فضای کاری ایجاد کند. فضاهای کاری شامل پروژه ها و پروژه ها شامل وظایف است. در هر فضا، کاربران می توانند یادداشت ها، نظرات، پیوست ها و برچسب ها را اضافه کنند. کاربران می توانند پروژه ها و وظایف را دنبال کنند، و هنگامی که وضعیت یک پروژه یا کار تغییر می کند، به کلیه به روزرسانی ها در مراحل مختلف پروژه دسترسی داشته باشند.

تسکولو Taskulu

تسکولو یک نرم افزار مدیریت پروژه تحت وب ایرانی است که برای افزایش بهره وری و پیشبرد فعالیت های تیمی این روزها طرفداران زیادی دارد. تسکولو با سیستم ساده و امن همراه با محیط کار راحت امکان مدیریت پروژه ها را برای کسب وکارهای مختلف فراهم می سازد.

این اپلیکیشن به زبان های انگلیسی و اسپانیایی قابل استفاده است.

نرم افزار تسکولو در جدیدترین آپدیت های خود توانسته امکان تماس تلفنی را برای کاربران فراهم سازد. همچنین شرکت های فعال در حوزه بازاریابی و تبلیغات، تولید بازی، تولید فیلم و موسیقی میتوانند در فضای مخصوص به حوزه کسب وکارشان به راحتی و در شرایط دورکاری به مدیریت و اجرای پروژه ها بپردازند.

در اجرای یک پروژه با استفاده از Taskulu می توان به راحتی فهرست وظایف ایجاد و آنها را مدیریت کرد و در سه بخش Todo ،Doing ،Done قرار داد. وجود این مراحل، پیگیری وضعیت انجام فعالیت ها توسط اعضای تیم را سریع تر و آسان تر کرده و از دوباره کاری در مراحل اجرایی پروژه جلوگیری می نماید. به طور کلی تسکولو به عنوان یک نرم افزار مدیریت پروژه کارآمد با توانایی ارتباط تیمی گامی مهم برای انجام و مدیریت پروژه های شرکت شما می باشد.

با تسکولو می توانید لحظه به لحظه با اعضای تیم ارتباط برقرار کنید و زمانی که صرف انجام پروژه می شود را ثبت و براساس آن گزارش های کاری دقیقی برای خود تهیه کنید.

از دیگر قابلیت های تسکولو پیوست کردن و به اشتراک گذاری فایل های کاری لازم برای اجرای پروژه بین اعضای تیم، ثبت دیدگاه، و منشن کردن اعضای و گفتگوهای گروهی و خصوصی می باشد. استفاده از تسکولو و عضویت در آن ابتدا برای کلیه کسب و کارها رایگان و بعد از مدتی استفاده از آن برای سطوح مختلف دسترسی نیازمند پرداخت هزینه است.

امروزه سطوح مختلفی برای استفاده از نرم افزار مدیریت پروژه تسکولو در نظر گرفته شده که سطح پایه آن برای کسب و کارهای نوپا و کوچک که دارای 10کاربر یا کمتر هستند کاملا رایگان است. سطوح تجاری، حرفه ای و اختصاصی تسکولو که استفاده از آن نیازمند پرداخت هزینه به دو صورت ماهانه و سالانه است براساس نوع نیاز سازمان ها مشخص شده است.

مایکروسافت پروجکت Microsoft MS Project

MSP مخفف نرم افزار Microsoft MS Project مایکروسافت پروجکت یا ام اس پروجکت است. نرم افزار MSP یک نرم افزار قدیمی و پرکاربر از مجموعه نرم افزارهای شرکت مایکروسافت است که در حوزه مدیریت و کنترل پروژه ها قابل استفاده می باشد.

با استفاده از این نرم افزار میتوانید زمان اجرا، تکمیل کلیه فعالیت های پروژه را مشخص کنید و مطمئن باشید که یک پروژه براساس برنامه زمانبندی مشخص اجرا و در موعد مقرر تحویل داده می شود.

نرم افزار MSP با ثبت تاریخ واقعی آغاز و پایان فعالیت های انجام شده،کلیه اطلاعات ثبت شده مرتبط با پروژه را به صورت خودکار به روزرسانی می کند. همچنین این نرم افزار براساس زمانبندی واقعی در نظر گرفته شده، روند پیشرفت برنامه های تعیین شده را محاسبه می کند.

ارائه گزارش های مرتبط با روند اجرایی پروژه که قابلیت چاپ دارند، از مزایای مهم نرم افزار MSP است.

از دیگر مزایای این نرم افزار میتوان به مدیریت کارا و تاثیرگذار، زمانبندی قابل اجرا، تعیین مراحل اجرای پروژه برای کارفرما و پیمانکار، قدرت بکارگیری اطلاعات موجود، ایجاد نمودارها و جداول حرفه ای، نظارت بر منابع مالی و انسانی و…. اشاره کرد.

به وضوح میتوان گفت نرم افزار مدیریت پروژه مایکروسافت پروجکت به افراد در تعیین زمانبندی، برنامه ریزی منابع، گزارش گیری و گزارش دهی در حین اجرای پروژها کمک می کند.

جیرا JIRA

زمانی که پروژه ای برای اجرا تعیین می شود، لیستی از نرم افزارها و اپلیکیشن های مختلف و کاربردی به ذهن خطور میکند در میان نرم افزارهای مدیریت پروژه، نرم افزار جیرا جز شناخته شده ترین ها است.

این نرم افزار توسط شرکت AtlasSian طراحی شد و در سازمان های بزرگ دنیا مانند توییتر و اسکایپ در اجرایی نمودن پروژه ها به کارگرفته شد.

لازم به ذکر است این نرم افزار در ابتدا به عنوان ابزاری برای پیدا کردن باگ ها و ردیابی اشکالات تیم های برنامه نویسی در حین اجرای پروژه ها طراحی شد که به مرور زمان توسعه یافت و در زمینه مدیریت پروژه با توجه به حضور رقبایی قدرتمند به یکی از نرم افزارهای پرکاربرد و شناخته شده تبدیل شد.

نرم افزار Jira در سه پکیج نرم افزاری باتوجه به نیاز کسب و کارها قابل خریداری است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم:

 Jira Core: شامل امکانات اولیه و پایه برای مدیریت پروژهای بیزینسی (غیر نرم افزاری) است.

Jira Software: این پکیج علاوه بر اینکه امکانات پکیج Jira core را پوشش میدهد، شامل امکانات مورد نیاز برای مدیریت پروژه های نرم افزاری است.

Jira Service Disk: کامل کننده پیکج یک و دو است و امکاناتی نظیر پشتیبانی و امور مشتریان را شامل می شود.

از مهمترین مزایای نرم افزار مدیریت پروژه جیرا، اولویت بندی پروژه ها، مدیریت تسک ها، سفارش سازی پروژه ها، ارائه گزارشها و تحلیل ها، همگام سازی با موبایل، و…. است.

یکی از معایب نرم افزار جیرا عدم پشتیبانی زبان فارسی و تقویم شمسی است.

بیس کمپ Basecamp

یکی از محبوبترین برنامه های آنلاین مدیریت پروژه با یک رابطه کاربری قوی، ساده و قابل فهم که تاثیر زیادی در پیشبرد پروژه های تیمی دارد، نرم افزار مدیریت پروژه رایگان BaseCamp است.

مدیران پروژه با استفاده از این نرم افزار میتوانند تمامی برنامه ریزی های لازم برای یک پروژه را پیاده سازی کنند و در سریع ترین زمان ممکن به آنها دسترسی داشته باشند.

یکی از مهمترین قابلیت های نرم افزار مدیریت پروژه Basecamp این است که مدیران پروژه میتوانند برای مشتریان شان سطح دسترسی تعریف و در صورت نیاز روند اجرایی و پیشرفت پروژه ها را ملاحظه کنند.

مدیریت توسط چند کاربر، گزارش عملکرد پروژه، همکاری درون برنامه ای، اعلان های ایمیل از دیگر مزایای کاربردی نرم افزار Basecamp است.

با انتخاب یکی از نرم افزارهای مدیریت پروژه معرفی شده، میتوانید در هر شرایط با تعریف کامل پروژه ها، روند اجرایی و پیشرفت در کار را مدیریت و بررسی کنید.

شما از کدام نرم افزارهای مدیریت پروژه رایگان استفاده میکنید؟ نظراتتان را در بخش کامنت این مقاله با ما به اشتراک بگذارید.