Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
در انتخاب نام برند موفق باید به چه نکاتی توجه کنیم؟ - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

سرفصل های مقاله

5 / 5 ( 1 vote )

اگر به دنبال ایجاد یک برند و انتخاب اسم برند تجاری خود هستید، اگر از پیشنهاد نام برند یا لیست های تکراری اسامی پیشنهادی وب سایت های مختلف خسته شده اید و می خواهید یک نام برند خاص و متناسب با استراتژی های بازاریابی خود انتخاب نمایید، اگر می خواهید با مراحل نام گذاری برند آشنا شوید این مقاله را از دست ندهید.

در این مقاله به توضیح مختصری در مورد 5 مرحله انتخاب نام برند پرداخته می شود که در ادامه به آنها می پردازیم :

رویکردهای مختلف نام گذاری برند را بشناسید و از آنها استفاده نمایید

اولین گام در پاسخ به سوال “چگونه نام برند انتخاب کنیم؟” شناخت رویکردهای مختلف نام گذاری است که در اینجا به سه رویکرد می پردازیم :

نام انتزاعی : این اسامی برند هیچ ارتباط مستقیمی با محصول ندارند. ساخت نام برند انتزاعی نیازمند زمان و سرمایه گذاری فراوانی است تا آن نام بتواند محصول شما را انعکاس دهد و با مخاطبتان ارتباط برقرار کند. به عنوان مثال می توان به برند اپل یا اسنپ اشاره کرد.

نام توصیفی : این نوع از اسم برند در مورد محصول یا خدمت تان به شکل معنادار توضیح می دهد. این رویکرد چندان ارتباط احساسی میان مخاطب و محصول برقرار نمی کند ولی به نظر می رسد که برای تصمیم گیران منطقی رویکرد جذابی خواهد بود. البته می توان به کمک یک طراحی موفق و استراتژی بازاریابی یک بعد احساسی نیز به آن اضافه کرد. اسامی مثل جنرال موتورز یا دیجی کالا در این بخش قرار دارند.

نام احساسی : این قبیل نام ها احساسی را بین برند و مخاطب ایجاد می کنند و یکی از سخت ترین انواع نام های برند هستند که در مورد سطح احساس یک محصول توضیح می دهند. یک نام احساسی نیازمند یک شعار یا ارائه قدرتمند است که بتواند محصول را به سرعت نمایش دهد.

بعد از آشنایی با رویکردهای گوناگون در مراحل بعد باید بتوانید :

لیستی بلند از گزینه های انتخابی که در هر یک از رویکردهای گوناگون بالا یا سایر رویکردها قرار دارند، تهیه کنید. جلسات طوفان فکری خارجی ترتیب دهید تا نظرات افراد خارج از شرکت را نیز جویا شوید و یا حتی به گزینه های بیشتری از اسامی دست یابید. اسامی مختلف را به کمک فیلترهای مثل مشتریان بتا، مدیران بازاریابی و اجرایی سایر شرکت ها و همچنین نخبگان دانشگاهی تست نمایید. رویکرد مورد نظر برای محصول یا خدمتتان را به کمک شواهد و فیدبک های به دست آمده انتخاب کنید.

نام برند انتخابی خود را اعتبارسنجی کنید

چک لیستی برای اعتبارسنجی ایده های اسامی برند خود تهیه کنید. می توانید از سایت های جستجوی دامین مثل Whois استفاده نمایید تا دسترسی یه دامین های نام های پیشنهادی مد نظر خود را بررسی نمایید. حتی می توانید با ابزاری متفاوت از نبود اسامی مشابه در iOS App و Google Play Store اطمینان حاصل کنید و در نهایت در مورد در دسترس بودن پیج اینستاگرام یا آپارات تحقیق کنید.

حتی می توانید شرایط خاصی برای نام گذاری شرکت تعیین کنید و آن را در چک لیست قرار دهید، به عنوان مثال کمتر از 8 حرف بودن نام شرکت یا در دسترس بودن پیج اینستاگرام. پس از تهیه چک لیست می توانید نکاتی مثل کلماتی که حتما قصد دارید در ساخت نام برند از آن استفاده کنید یا اصطلاحات رایج در کسب و کارتان و یا مواردی که باید از آن بپرهیزید را یادداشت نمایید. به عنوان مثال یکی از این موارد قابل پرهیز می تواند این باشد که اگر قصد گسترش فعالیت های خود به کشورهای حاشیه خلیج فارس را دارید از حروف غیر قابل تلفظ در زبان عربی مثل پ یا ژ استفاده نکنید. در طول این فرایند لیست شما برای انتخاب نام برند در مراحل بعد کوتاه تر خواهد شد.

جلسه طوفان فکری در خارج از مجموعه خود ترتیب دهید.

یک یا چند جلسه با حضور مجموعه ای از افراد خلاق شامل متخصصین برندینگ، طراحان، توسعه دهندگان وب و دارندگان کسب و کار در راستای طوفان فکری انتخاب نام برند تشکیل دهید. هدف از این جلسه شروع آن به وسیله شما به عنوان دارنده کسب و کار و دستیابی به ایده های گوناگون اشخاص است. حواستان باشد که در این جلسات به منظور جلوگیری از محدود کردن گفتگوها یا جهت دادن به آنها به هیچ عنوان به در دسترس بودن دامین فکر نکنید و تا آنجا که می توانید ایده جمع آوری کنید. به همه حاضرین فرصتی برای صحبت بدهید و فرایند را به طور کامل برای آنان توضیح دهید. شرکت کنندگان را از بک گراند های متفاوت و از هر دو جنسیت زن و مرد انتخاب کنید تا به درستی نمایانگر بازار هدف شما باشند.

در نهایت یک نماینده برای برگزاری این جلسه و مدیریت آن با شخصیت و زمینه فکری قوی انتخاب کنید و به دقت به صحبت های انجام شده گوش دهید و در صورت امکان آنها را یادداشت یا ضبط کنید. پس از پایان طوفان فکری و یافتن نام های جدید و رای گیری در مورد هر یک از اسامی پیشنهاد نام برند، لیست جدیدی از این نام ها تهیه کنید و از هر یک از شرکت کننده ها در مورد نام هایی که از این لیست دوست دارند و چرایی آن بپرسید و اسامی که عکس العمل های منفی در مورد طرز تلفظ، ترجمه، موارد و تصاویر مرتبط به آنها وجود دارند، حذف نمایید. در نهایت دامین های در دسترس را چک کنید و از شرکت کنندگان بخواهید که اشکال مشابه این اسامی انتخابی را که به ذهنشان می رسد مطرح کنند و در نهایت جلسه را با حداقل سه گزینه برای اسم برند تجاری به اتمام برسانید.

جلسه داخلی در مورد جلسه مرحله قبل برگزار کنید

جلسه طوفان فکری برگزار شده به دنبال بحث پیرامون گزینه های نام شرکت بوده است و نه تصمیم گیری در مورد انتخاب یک نام خاص، بنابراین بهتر است در نزدیکترین زمان ممکن جلسه ای با تیم خود تشکیل و در مورد تک تک اسامی مطرح شده بحث و گفتگو کنید. در بهترین حالت پس از طی این مراحل شما 3 نام پیشنهادی برند خواهید داشت که می توانید بر روی مخاطبان هدف خود تست کنید.

لیست نهایی اسامی پیشنهادی را توسط کاربران آزمایش کنید

در گام نهایی بهترین سه گزینه خود را پس از تحلیل های داخلی انتخاب و آن را به همراه سوالاتی مثل “آیا این اسم به درستی حوزه فعالیت ما و چرایی انتخاب این نام را مشخص می کند؟” یا ” چه حسی نسبت به این اسم دارید؟” برای مخاطبان خود ارسال کنید یا از طریق مصاحبه تلفنی از آنها بپرسید.

پس از طی تمام این مراحل با جمع بندی اطلاعات به دست آمده و تحلیل آنها وقت آن می رسد که نام برند برنده را مشخص کنید. این یک نمای کلی از فرایند انتخاب نام برند و پاسخ به سوال “چگونه نام برند انتخاب کنیم” به زبان ساده بود که امیدواریم به شما در نام گذاری شرکت تان کمک نماید. البته فرایند نام گذاری برند دستورالعمل های خاصی دارد که در این مقاله مجال پرداخت به آن را نداشتیم، اگر شما هم در این زمینه تجربه عملی دارید با ما در میان بگذارید.