Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
الگوریتم های گوگل از ابتدا تا 2022 - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

اگر وب سایت دارید، حتماً همواره به دنبال این هستید که در صفحه اول گوگل و رتبه های برتر نتایج جستجو قرار بگیرید. برای این منظور باید با قوانین و الگوریتم های گوگل آشنا باشید و اطمینان پیدا کنید که محتوایتان با این الگوریتم ها و به روزرسانی های آن هماهنگ است. چراکه اگر محتوای شما با به روزرسانی های الگوریتم های گوگل مطابقت نداشته باشد، ممکن است به راحتی جایگاهتان را در صفحه نتایج موتور جستجو از دست بدهید. اگر می خواهید با مهم ترین الگوریتم های جستجوی گوگل آشنا شوید، با ما در این مقاله همراه باشید.

منظور از الگوریتم های گوگل چیست؟

الگوریتم های گوگل مجموعه ای از قوانین و دستورالعمل هاست که گوگل از آن ها برای رتبه بندی سایت ها استفاده می کند. برای تعیین این رتبه‌ بندی‌ها، گوگل فاکتورهای مختلفی را در نظر می‌گیرد؛ مثل میزان مرتبط بودن محتوا با عبارت جستجوی شما و کیفیت آن.

الگوریتم های گوگل چگونه کار می کنند؟

گوگل الگوریتم های بسیار پیچیده ای دارد که به طور مدوام تغییر می کنند. سال ها پیش بسیاری از سایت‌ها فکر می کردند که اگر محتوای خود را با «کلمه کلیدی» پر کنند، در نتایج جستجو رتبه بالاتری می گیرند. وقتی که گوگل متوجه این موضوع شد، الگوریتم های خود را تغییر داد تا با این روش ها و در واقع هر نوع روش سئو کلاه سیاه مقابله کند.

واقعیت این است که هیچکس واقعاً نمی داند که الگوریتم های گوگل چگونه کار می کنند. با این حال چند عنصر کلیدی وجود دارد که برای نمایش صفحه در رتبه های بالاتر گوگل تأثیرگذارند:

استفاده از کلمه کلیدی در عنوان، زیر عنوان ها، پاراگراف های ابتدایی و انتهایی و توضیحات متا استفاده از عبارات و کلمات مترادف و مرتبط با کلمه کلیدی اصلی لینک سازی داخلی و تعداد مناسب لینک ها استفاده از تصاویر مناسب و وجود کلمه کلیدی در توضیحات تصاویر سازگاری وب سایت با تلفن های همراه و نمایش صحیح آن در تمام مرورگر ها سرعت بارگذاری صفحات، امنیت سایت و یوزر فرندلی (User-Friendly) بودن آن

البته قطعاً اینها تمام مواردی نیست که گوگل بررسی می کند. همانطور که اشاره کردیم هیچ کس از رمز و رازهای الگوریتم های گوگل به طور کامل اطلاع ندارد!

به روز رسانی های الگوریتم های گوگل

به طور کلی می‌توانیم به ‌روز رسانی‌ الگوریتم های گوگل را به دو دسته به روز رسانی های جزیی و اصلی تقسیم کنیم. جالب است بدانید که گوگل الگوریتم های جستجوی خود را چندین هزار بار در سال به روز می کند. اکثر این تغییرات بسیار کوچک هستند و ما متوجه آن نمی شویم.

اما هر چند وقت یکبار، گوگل به روز رسانی های اصلی ارائه می دهد. اینها معمولاً سر و صدای زیادی در دنیای سئو ایجاد می کنند و اغلب با اسم های جالبی هم نامگذاری می شوند.

معرفی مهم ترین الگوریتم های گوگل

در این قسمت از مقاله مهم ترین و  شناخته شده‌ترین الگوریتم های گوگل و تأثیر آن ها بر رتبه بندی صفحات را بررسی می کنیم.

 الگوریتم پاندا (Panda Algorithm)

سال انتشار: 2011

حتماً در مورد فرهنگ سازمانی و محیط کاری لذت بخشی که گوگل برای کارمندان خود فراهم کرده شنیده اید. گوگل نه تنها به رضایت کارمندانش اهمیت می دهد، بلکه کاربران اینترنت را نیز بخشی از خانواده بزرگ خود می داند و بر کیفیت محتوایی که به کاربر نمایش داده می شود، نظارت دقیق دارد.

الگوریتم پاندا با همین هدف و به منظور مقابله با محتوای ضعیف، بی کیفیت و تکراری و جلوگیری از اقداماتی مثل پر کردن صفحه با کلمات کلیدی منتشر شد.

این الگوریتم تولیدکنندگان محتوا را وادار کرد که محتوای با کیفیت بنویسند و از کلمات کلیدی به صورت منطقی استفاده کنند.

گوگل پاندا برای هر صفحه وب یک امتیاز کیفیت درنظر می گیرد. این امتیاز به عنوان یکی از فاکتورهای تعیین رتبه بندی صفحه لحاظ می شود.

الگوریتم Freshness

سال انتشار : 2011

تا به حال به این توجه کرده اید که وقتی عبارت تقویم را در گوگل تایپ می کنید، گوگل بصورت خودکار در لیست پیشنهادات، به شما تقویم 1401 و تقویم 1400 را نمایش می دهد؟ این همان کاری است که الگوریتم Freshness انجام می دهد.

گوگل می داند که کاربران همیشه به دنبال به روزترین و جدیدترین اطلاعات هستند. نتایج جستجو مثل میوه هستند، هر چه تازه تر، بهتر و جذاب تر! به همین دلیل گوگل بر تازگی محتوا و به روز بودن آن تأکید دارد و اینها را به عنوان معیاری برای رتبه بندی سایت در نظر می گیرد.

الگوریتم پنگوئن (Penguin Algorithm)

سال انتشار: 2012

قبل از به‌روزرسانی الگوریتم پنگوئن، تعداد لینک های صفحه – صرف نظر از کیفیت – تأثیر زیادی بر نحوه رتبه‌بندی و نمایش در موتور جستجوی گوگل داشت. این باعث می شد که سایت ها به تکنیک های سئوی کلاه سیاه روی بیاورند و صفحه خود را از لینک های هرزنامه پر کنند یا به دنبال خرید بک لینک های اسپم باشند.

گوگل پنگوئن یکی دیگر از الگوریتم های گوگل است که بررسی می کند وب‌سایت‌ها چگونه لینک‌های خود را به دست می‌آورند و به این ترتیب سایت هایی که بک لینک آنها غیر طبیعی به نظر می رسد، دچار جریمه یا به اصطلاح پنالتی گوگل می شوند.

در واقع هدف از به روزرسانی الگوریتم پنگوئن این بود که تولیدکنندگان محتوا موضوع تعداد زیاد لینک در صفحه را فراموش کنند و درعوض بر روی محتوای با کیفیت و لینک های ارزشمند و قابل اعتماد تمرکز داشته باشند.

بک لینک چیست و چگونگی ساخت و خرید بک لینک در سال 2022

الگوریتم Page Layout

سال انتشار : 2012

تبلیغات آزاردهنده همیشه یکی از دلایل نارضایتی کاربران از سایت ها و خارج شدن از صفحه بوده است. گوگل با ارائه الگوریتم Page Layout وب سایت هایی را که تبلیغات زیادی در بالای صفحه داشتند، جریمه کرد. چرا که کاربر باید آنقدر صفحه را اسکرول می کرد تا به محتوی اصلی برسد. این مسئله بخصوص برای کاربران موبایل آزاردهنده تر بود.

گوگل عنوان کرد که این الگوریتم تنها 1 درصد از این سایت ها را تحت تأثیر قرار داده است. با این حال باعث شد که این سایت ها طراحی خود را تغییر دهند و تجربه کاربری بهتری برای بازدیدکنندگان خلق کنند. البته بعد از به روزرسانی های آخر این الگوریتم، وب سایت ها تا زمانی که تبلیغات بالای صفحه شان در حد معمول باشد و برای کاربران مشکلی ایجاد نکند، از پنالتی و جریمه های گوگل در امان هستند.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird Algorithm)

سال انتشار:  2013

یکی دیگر از الگوریتم های گوگل که در سال 2013 معرفی شد، الگوریتم مرغ مگس خوار بود. این الگوریتم به گوگل کمک می کرد تا عبارات و کلمات کلیدی جستجو شده را بهتر تجزیه و تحلیل کند و مرتبط ترین نتایج را نمایش دهد.

اگر می خواهید در عرصه رقابت سئو برنده باشید، تحقیق کلمات کلیدی را بصورت جدی دنبال کنید و عبارت ها و کلمات کلیدی مترادف و مرتبط را در محتوای خود بگنجانید.

کلمه کلیدی چیست و چگونگی انتخاب کلمات کلیدی

به علاوه در سال‌های اخیر، گوگل به اندازه‌ای هشیار شده است که وقتی یک عبارت توسط کاربر تایپ می‌شود، براساس عوامل مختلفی مثل حجم جستجو، میزان محبوبیت و … پیشنهاداتی در باکس جستجو یا انتهای صفحه (قسمت Related Searches) ارائه می‌دهد. این پیشنهادات می تواند به شما کمک کند تا مخاطبان خود را بهتر بشناسید و محتوایی ارائه کنید که نزدیک ترین ارتباط را به هدف جستجوی آن ها دارد.

الگوریتم کبوتر (Pigeon Algorithm)

سال انتشار: 2014

یکی از مهم ترین به روز رسانی های الگوریتم های گوگل در سال 2014 با معرفی الگوریتم کبوتر اتفاق افتاد. شاید برایتان پیش آمده باشد که در گوگل به دنبال کافی شاپ یا رستورانی نزدیک خودتان بگردید و به احتمال زیاد به نتیجه مطلوب هم رسیده اید. این همان کاری است که الگوریتم کبوتر گوگل انجام می دهد. این الگوریتم در واقع با جستجوی محلی یا بهتر است بگوییم سئوی محلی سروکار دارد.

برای اینکه بتوانید در لوکال سئو نتیجه خوبی کسب کنید، اطلاعات آدرس و موقعیت مکانی کسب و کارتان را در وب سایت و شبکه های اجتماعی خود همیشه به روز نگه دارید. همچنین می توانید محل کسب و کار خود را در نقشه گوگل (Google Map) ثبت کنید.

چگونه مکان کسب و کارمان را در گوگل مپ ثبت کنیم؟

 الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon Algorithm)

سال انتشار: 2015

وقتی می خواهید موضوعی را در گوگل جستجو کنید، اول به سراغ کامپیوترتان می روید یا ترجیح می دهید از گوشی موبایل خود استفاده کنید ؟ به احتمال زیاد انتخاب شما گوشی موبایل است.

چه اتفاقی می افتد اگر وب سایت شما در گوشی های تلفن همراه به درستی نمایش داده نشود ؟ مطمئناً کاربر به راحتی و به سرعت صفحه شما را ترک می کند. سازگاری با موبایل یا اصطلاحاً ریسپانسیو بودن سایت یکی از فاکتورهایی است که بر رتبه بندی آن تأثیرگذار است.

در سال 2015Google Mobile Update  با نام مستعار Mobilegeddon به مجموعه الگوریتم های گوگل اضافه شد. الگوریتم موبایل گدون سازگاری وب سایت با تلفن همراه را بررسی می کند و سایت هایی که با موبایل سازگار نیستند، در نتایج جستجو رتبه های پایینی می گیرند.

امروزه گوگل تمامی وب سایت ها را بر اساس سرعت و موبایل فرندلی (Mobile-Friendly) بودن آن ها رتبه بندی می کند. بنابراین ضروری است که روی سرعت سایت خود و بهینه سازی آن برای جستجوی موبایل تمرکز داشته باشید.

 الگوریتم RankBrain

سال انتشار: 2015

Google RankBrain Update بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار است. در حقیقت می توان گفت این افزونه مسئول سفارشی کردن نتایج جستجو است که به گوگل کمک می‌کند تا هدف جستجوی کاربر را بهتر درک کند و بهترین و نزدیک ترین نتایج را نمایش دهد.

به عبارت دیگر الگوریتم رنک برین به جای اینکه فقط به کلمه جستجو توجه کند، تلاش می کند تا مفهوم کلمه را درک کرده و صفحاتی مرتبط با این مفهوم را نمایش دهد. به عنوان مثال شما اگر عبارت «پیشنهاد غذای سبک» را جستجو کنید، گوگل به شما نتایجی مثل غذای ساده و سریع برای ناهار یا پیشنهاد شام سبک را نمایش می دهد.

RankBrain به عنوان سومین فاکتور مهم رتبه بندی در بین الگوریتم های گوگل معرفی شده است.

Snippet Length Increase

سال انتشار : 2017

گوگل در نوامبر 2017 طول توضیحات متا را از 155 به 300 افزایش داد. هدف از این به روز رسانی این بود که سایت ها بتوانند توضیحات کامل تر و مفیدتری درمورد صفحه خود بنویسند و کاربران اینترنت نیز راحت تر بتوانند با یک نگاه، محتوای سایت را با موضوع موردنظر خود تطبیق دهند.

با این حال از می 2018، گوگل مجدداً حداکثر طول اسنیپت را به حدود 150 کاهش داد.

الگوریتم Medic

سال انتشار : 2018

این الگوریتم در واقع بخشی از به روزرسانی الگوریتم هسته گوگل بود. گوگل اعلام کرد که بیشترین سایت هایی که تحت تأثیر این به روزرسانی قرار گرفتند، در حوزه پزشکی، سلامتی، تناسب اندام و سبک زندگی سالم بودند. با این حال تغییرات رتبه بندی در حوزه های دیگری از جمله تجارت الکترونیک، بیمه و امور مالی نیز قابل توجه بود.

Google Mobile-First Indexing

سال انتشار: 2018

با متداول شدن گوشی های هوشمند، تمایل کاربران به استفاده از موبایل برای جستجو در اینترنت افزایش یافت. بنابراین گوگل تصمیم گرفت که موضوع سازگاری وب سایت ها با تلفن های همراه را بیش از پیش مورد توجه قرار دهد و رتبه بندی براساس نسخه دسکتاپ در اولویت دوم قرار گرفت.

به این ترتیب یکی دیگر از الگوریتم های گوگل با عنوان Mobile-First Indexing در سال 2018 معرفی شد.

موبایل فرست ایندکس به این معنی است که گوگل برای نمایه سازی و رتبه بندی محتوا، اول نسخه موبایل را در نظر می گیرد.

 الگوریتم برت (BERT Algorithm)

سال انتشار: 2019

گاهی اوقات عبارتی را در گوگل جستجو می کنید و می بینید که عبارت های پیشنهادی گوگل به زبان محاوره است یا حتی ممکن است خودتان به همان شیوه روزمره و محاوره ای که صحبت می کنید، موضوع موردنظرتان را در گوگل سرچ کنید. الگوریتم برت در واقع تلاشی برای درک بهتر زبان جستجوی کاربر و تفسیر متن براساس ارتباط بین کلمات جستجو است.

فرض کنید شما عبارت «راه های پیشگیری از سرماخوردگی» را در گوگل سرچ می کنید. اگر گوگل برای نشان دادن نتایج، به تک تک این کلمات (حتی حرف اضافه) توجه می کرد، چه اتفاقی می افتاد؟ شما می ماندید و دریایی از نتایج پراکنده و بی ربط به موضوع جستجویتان.

الگوریتم برت یکی از مهم ترین الگوریتم های گوگل است که عملکردی شبیه رنک برین دارد، اما سعی می کند به جای توجه به تک تک کلمه ها، مفهوم عبارت جستجو را از روی روابط بین آن ها تشخیص دهد تا همان چیزی را نمایش دهد که کاربر به دنبال آن است.

الگوریتم MUM

سال انتشار : 2021

اگر قصد داشته باشید برای سفر به شهری بروید که از آن اطلاعات چندانی در دست ندارید، احتمالاً سوالات زیادی دارید که از گوگل بپرسید. مثلاً چند ساعت راه است؟ چه آب و هوایی دارد؟ مکان های دیدنی و تفریحی آن کجاست؟

در سال 2021 گوگل تصمیم گرفت که با ارائه الگوریتم MUM به کاربران برای انجام جستجوهای پیچیده کمک کند.

الگوریتم MUM یا Multitask Unified Model یک از جدیدترین الگوریتم های گوگل است که در سال 2021 معرفی شد. MUM همانطور که از اسمش پیداست، یک الگوریتم چند وجهی است که می تواند اطلاعات را همزمان از فرمت های متنوع (مثل متن، تصویر و ویدئو) یا زبان های مختلف بگیرد و به سوالات پیچیده کاربران پاسخ دهد. در واقع به جای اینکه کاربر برای موضوع موردنظر خود چندین سوال بپرسد، با انجام یک جستجو به جواب موردنظر خود می رسد.

آخرین به روزرسانی الگوریتم های گوگل

گوگل در ۲۵ می ۲۰۲۲ (چهارم خرداد 1401) یک «به روز رسانی هسته گسترده» را برای الگوریتم موتور جستجوی خود اجرا کرد.

به‌روزرسانی‌های هسته گسترده گوگل بر عوامل رتبه‌بندی موتورهای جستجو تأثیر می‌گذارد. به این معنی که سایت شما از نظر رتبه بندی، ترافیک و بازدید دستخوش تغییرات می شود. البته چند هفته طول می‌کشد تا تأثیر آن به طور کامل مشخص شود.

کسی از جزییات به روزرسانی های گسترده الگوریتم های گوگل اطلاعی ندارد. تنها کاری که شما در پاسخ به این به روزرسانی ها می توانید انجام دهید این است که محتواهای خود را از نظر سئو بهینه کنید، همواره سرعت سایت خود را در وضعیت مطلوبی نگه دارید، لینک های ارزشمند و بک لینک های سالم ایجاد کنید و به طور کلی به دنبال خلق تجربه کاربری لذت بخشی برای بازدیدکنندگان وب سایت خود باشید.

5/5 - (4 امتیاز)