Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115

Deprecated: Unparenthesized `a ? b : c ? d : e` is deprecated. Use either `(a ? b : c) ? d : e` or `a ? b : (c ? d : e)` in /home/seohack/domains/seo-hacker.ir/public_html/language/fa-IR/fa-IR.localise.php on line 115
نرم افزار بازاریابی چیست و معرفی بهترین نرم افزارهای بازاریابی - سئو هکر
ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

اگر بعد از اجرای یک کمپین بازاریابی، نتوانید افرادی را که از وب سایت یا شبکه های اجتماعی شما بازدید کرده اند، مدیریت کنید، تلاش هایتان بدون نتیجه خواهد ماند. راه حل چیست ؟ استفاده از یک نرم افزار بازاریابی که به کمک آن بتوانید گزارش های لحظه به لحظه از روند اجرای کمپین و فعالیت های بازاریابی خود داشته باشید. از این رو در این مقاله قصد داریم با نرم افزار بازاریابی و مزایای آن آشنا شویم و به معرفی بهترین نرم افزارهای بازاریابی بپردازیم.

نرم افزار بازاریابی چیست ؟

نرم افزار بازاریابی هر ابزاری است که به شما در انجام فعالیت های بازاریابی کمک می کند. به عبارت دیگر، شما به کمک نرم افزار بازاریابی می توانید فعالیت هایی مثل دسته بندی مشتریان، تجزیه و تحلیل داده های بازار و برنامه ریزی و اجرای کمپین های بازاریابی را مدیریت کنید و به جای صرف هزینه و زمان برای روش های بازاریابی سنتی و زمان بر، تمرکز خود را بر اقدامات و فعالیت های سودآور بگذارید.

در واقع فعالیت های بازاریابی یک سری فرآیند های روزانه و تکراری هستند که با کمک نرم افزار بازاریابی می توان به آن ها سرعت بخشید و فرآیندهایی را که بازدهی کمی دارند، به حداقل رساند.

استفاده از نرم افزار بازاریابی چه مزیت هایی دارد؟

خب شاید این سوال برایتان پیش بیاید که چرا باید از نرم افزار بازاریابی استفاده کنید و چه فایده ای برای کسب و کارتان دارد؟ در ادامه چند مزیت استفاده از نرم افزارهای بازاریابی را بررسی می کنیم.

در وقت و هزینه شما صرفه جویی می کند

فعالیت هایی مثل جمع‌آوری اطلاعات مشتریان، تقسیم بندی بازار هدف و ارسال ایمیل به سرنخ ها (Leads) خسته کننده و زمان بر هستند. یکی از مزیت های اصلی استفاده از نرم افزار بازاریابی این است که در وقت شما صرفه جویی می کند.

نرم افزار بازاریابی با حذف فرآیندهای تکراری و اتوماتیک کردن آنها، کمک می کند تا زمان و بودجه خود را برای فعالیت های مهمتری مثل برنامه ریزی و طوفان فکری برای کمپین ها و تصمیم گیری درمورد توسعه محصول جدید بگذارید و وقت تیم بازاریابی را برای انجام مسئولیت های مهم تر آزاد کنید.

فرآیند های بازاریابی را ساده تر می کند

شما برای اینکه بتوانید یک کمپین بازاریابی موفق را اجرا کنید نیاز به استفاده همزمان از چندین کانال برای برقراری ارتباط با مخاطبان هدف دارید.

فرض کنید شما نیاز دارید که روزانه سرنخ ها را مدیریت کنید، پیامک یا ایمیل بفرستید و به بررسی و تهیه گزارش از اقدامات انجام شده بپردازید. واضح است که اگر بخواهید این فعالیت ها را از طریق سیستم ها و نرم افزارهای مختلف انجام دهید، کاری طاقت فرسا و خسته کننده است.

اما اکثر نرم افزارهای بازاریابی طوری طراحی شده اند که شما بتوانید همه ی این فعالیت ها را در یک پلتفرم، بصورت همزمان و یکپارچه داشته باشید و دیگر نیاز نباشد که از یک برنامه به برنامه دیگر جابجا شوید.

خطای انسانی را کاهش می دهد

فرض کنید برنامه بازاریابی امروز شما این است که در اینستاگرام و توییتر پست بگذارید، در آپارات و یوتیوب ویدئوهایی آپلود کنید و تعداد زیادی ایمیل بفرستید. ممکن است کاری پیش بیاید که مجبور شوید از محل کارتان خارج شوید یا یک مورد را فراموش کنید.

با این حال اگر از یک نرم ‌افزار بازاریابی استفاده ‌کنید، می توانید پست های شبکه های اجتماعی خود را از روزهای قبل برنامه ریزی کرده و زمان ارسال آن ها را تعیین کنید و با خیال راحت به بقیه کارهای خود بپردازید!

از طرف دیگر می توانید مطمئن باشید که گزارش های دقیقی از نرخ تبدیل سرنخ ها و تحلیل کمپین های بازاریابی بدست می آورید.

مدیریت مشتری را آسان تر می کند

قطعا می دانید که تبدیل سرنخ ها و مشتریان احتمالی به مشتریان قطعی کار ساده ای نیست. شما باید در هر زمان آمادگی داشته باشید که به خواسته های مشتریان گوش دهید و به موقع پاسخگوی آن ها باشید.

جذب و حفظ مشتری فرآیندی است که نیاز به تمرکز، پیگیری مناسب و پاسخگویی سریع دارد. به کمک نرم افزار بازاریابی شما می توانید ارتباط خود را هم با مشتریان فعلی و هم با مشتریان بالقوه، مدیریت و سازماندهی کنید.

گزارش ها سریعتر و دقیق تر به دست شما می رسند

تجزیه و تحلیل و گزارش اثربخشی یک کمپین بازاریابی به اندازه نحوه اجرای آن اهمیت دارد.

ردیابی سرنخ‌ها و بررسی میزان موفقیت کمپین‌ شما ممکن است در ابتدا آسان به نظر برسد. اما زمانی که چند کمپین‌ را همزمان اجرا می کنید و با تعداد زیادی مشتری سروکار دارید، به این سادگی نخواهد بود. با استفاده از یک نرم افزار بازاریابی شما می توانید به سرعت گزارش های دقیقی تهیه کنید و استراتژی ها و پلن هایی که نیاز به بهبود دارد را شناسایی کرده و به موقع آنها را اصلاح کنید.

هماهنگی بین تیم های بازاریابی و فروش افزایش می یابد

وقتی یک لید (سرنخ) آماده تبدیل شدن به مشتری می شود، نرم افزار بازاریابی می تواند تیم فروش را مطلع کند تا فورا با مشتری احتمالی تماس بگیرند. در واقع تیم بازاریابی می تواند سرنخ ها را اولویت بندی و امتیازدهی کند تا آن هایی که احتمال خریدشان بیشتر است، توسط تیم فروش به سرعت پیگیری شوند. به این ترتیب هماهنگی و ارتباط بیشتری بین واحدهای فروش و بازاریابی ایجاد می شود.

استراتژی های بازاریابی شخصی سازی می شود

فرض کنید شما در وب سایت خود چند نمونه پرسشنامه رایگان تحقیقات بازار برای دانلود قرار داده اید و افرادی که وارد سایت شما می شوند، با وارد کردن اطلاعاتی مثل شماره موبایل یا ایمیل می توانند به لینک دانلود دسترسی داشته باشند.

بازدیدکنندگانی که اطلاعات خود را برای دریافت فایل وارد می کنند، لیدها یا سرنخ های شما هستند. با کمک نرم افزار بازاریابی می توانید این افراد را براساس نوع رفتاری که در سایت شما داشته اند یا علاقه مندی هایشان دسته بندی کنید. به این ترتیب می توانید ایمیل های شخصی سازی شده و هدفمند برای هر گروه بفرستید و واکنش و تعامل آن ها را مورد بررسی قرار دهید.

حتی اگر قصد داشته باشید در آینده دوره آموزشی مرتبط با تحقیقات بازار برگزار کنید، سرنخ های ارزشمندی دراختیار دارید!

نمونه هایی از نرم افزار بازاریابی

در ادامه چند مورد از بهترین نرم افزارهای بازاریابی را معرفی می کنیم :

نرم افزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی

به این آمار توجه کنید : 74 درصد از مصرف کنندگان هنگام تصمیم گیری برای خرید از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند. پس آیا می توانیم قدرت شبکه های اجتماعی را در کسب و کارمان نادیده بگیریم ؟

این روزها تولید محتوای ارزشمند و به طور کلی بازاریابی محتوا به یکی از مهم ترین برنامه های بازاریابی هر برندی تبدیل شده است. چراکه تولید محتوای کاربردی و متناسب با نیاز مخاطب می تواند به آگاهی از برند و افزایش فروش کمک کند.

با این حال مدیریت این کار نیاز به صرف زمان و وقت زیادی دارد، بخصوص اگر در شبکه های اجتماعی مختلفی فعالیت می کنید. اما نگران نباشید! شما با استفاده از نرم افزارهای مدیریت و بازاریابی شبکه های اجتماعی، می توانید پست های خود را برنامه ریزی و زمانبندی کنید تا بصورت خودکار و در زمان تعیین شده منتشر شوند.

همچنین این نرم افزارها امکاناتی مثل پیشنهاد هشتگ، مدیریت کامنت ها و گزارش ها و نمودارهای فوق العاده ای در اختیار شما قرار می دهند.

از نمونه های خارجی ابزار مدیریت شبکه های اجتماعی می توان به وب سایت Hootsuite اشاره کرد و نمونه موفق ایرانی آن هم سایت نوین هاب است.

نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ

جالب است بدانید که طبق گزارش ها 65 درصد از ایمیل ها ابتدا در تلفن های همراه باز می شود. پس تعجب نکنید که ایمیل مارکتینگ هنوز در بین روش های بازاریابی جایگاه خود را حفظ کرده و استفاده از آن متوقف نشده است.

با این حال ارسال ایمیل بصورت فرد به فرد کاری خسته کننده و تقریباً غیرممکن است. یک نرم افزار بازاریابی ایمیلی می تواند انجام این فرآیند را برای شما آسان کند. به این ترتیب به جای اینکه زمان خود را بر روی مرتب سازی و ارسال دستی ایمیل ها بگذارید، می توانید روی تولید پیام‌های هدفمند و جذاب تمرکز کنید.

نرم افزارهای ایمیل مارکتینگ این امکان را دارند که برای ایمیل های خود فرمت خاصی ایجاد کرده و برای استفاده مجدد آن را ذخیره کنید. همچنین این نرم افزارها گزارش ها و تحلیل های جالبی درمورد نرخ باز شدن و کلیک ایمیل ها به شما ارائه می دهند.

این نرم افزارها برای مواردی مثل تأیید حساب کاربری، ارسال صورت حساب خرید یا تاییدیه سفارش نیز بسیار مناسب هستند. همچنین به شما این امکان را می دهند که مخاطبین خود را براساس معیارهایی مثل سابقه خرید یا موقعیت جغرافیایی دسته بندی کنید.

سرویس های خارجی Sender و Mailchimp و سرویس ایرانی نجوا از نمونه های نرم افزار بازاریابی ایمیلی هستند.

ابزارهای بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

می توان گفت کلمات کلیدی دروازه ورود مشتریان به وب سایت شما هستند. اگر می خواهید در صفحه نتایج جستجوی مشتریان قرار بگیرید، باید کلمات کلیدی حوزه کسب و کارتان را شناسایی کنید. سپس با کمک روش های سئو تلاش کنید تا صفحات سایت شما برای این کلمات کلیدی در رتبه های برتر موتورهای جستجو قرار بگیرند.

ابزارهایی مثل Keywordtool.io و KWfinder به شما این امکان را می دهند تا کلمات کلیدی را شناسایی کرده و میزان جستجوی آن ها را مشاهده کنید.

نرم افزارهای مدیریت ارتباط با مشتری (CRM)

اکثر پلتفرم های بازاریابی دارای یک CRM اولیه هستند که برای برندهای کوچک کافی است. با این حال، اگر یک کسب و کار بزرگ هستید، به احتمال زیاد به یک نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری احتیاج پیدا می کنید.

یک برنامه CRM امکاناتی مثل تقسیم بندی بازارهای هدف، پیگیری سرنخ ها و برنامه ریزی کمپین های بازاریابی را برای شما فراهم می کند.

از نمونه های نرم افزار مدیریت ارتباط با مشتری می توان به Hubspot CRM، Microsoft Dynamics CRM، نرم افزار CRM دیدار، نرم افزار CRM پیام گستر و … اشاره کرد.

ابزارهای تجزیه و تحلیل وب

کمپین ها و برنامه های بازاریابی وقتی موفق خواهند بود که شما بتوانید رفتار بازدیدکنندگان وب سایت خود را تجزیه و تحلیل کنید. ابزارهای تجزیه و تحلیل به شما کمک می کنند تا از طریق بررسی ترافیک وب سایت، میانگین زمان حضور کاربر در صفحه، نرخ کلیک و … تشخیص دهید که کدام کمپین ها و فعالیت های بازاریابی بهتر عمل می کنند.

گوگل آنالیتیکس نرم افزار قدرتمندی است که اقدامات مخاطبان را در سایت شما ردیابی می کند و حتی گزارش هایی درباره نحوه هدایت آن ها به صفحه خرید محصول ارائه می دهد.

نرم افزارهای مدیریت پروژه

نرم افزار مدیریت پروژه بازاریابی به شما کمک می کند تا همه کمپین ها و پروژه های در دست اجرا را به راحتی مدیریت کنید، وظایف و تسک ها را به اعضای تیم اختصاص دهید، ارتباط بین تیم ها و بخش های مختلف پروژه را به خوبی برقرار کنید و به طور کامل در جریان مراحل و روند پیشرفت کار قرار بگیرید.

به احتمال زیاد نام نرم افزار قوی مدیریت پروژه Trello را شنیده اید. Click up، میزیتو و تسکولو از دیگر نمونه های نرم افزار مدیریت پروژه هستند.

بهترین نرم افزارهای مدیریت پروژه رایگان در سال 2022

نرم افزارهای ویدئو کنفرانس

نرم افزارهای کنفرانس ویدیوئی بخصوص از زمان شیوع بیماری کرونا تبدیل به یک نرم افزار بازاریابی ضروری برای کسب و کارها شدند. از نرم افزار های ویدئو کنفرانس برای برگزاری جلسات آنلاین با مشتری، وبینارهای آموزشی و جلسات هماهنگی تیمی استفاده می شود.

از نمونه های خارجی، نرم افزار Skype و در بین نمونه های ایرانی، اسکای روم، دو نرم افزار محبوب ویدئو کنفرانس هستند.

4.5/5 - (2 امتیاز)